ABOUT LFTFLD

LFTFLD for culture and counterculture

Stichting LFTFLD is opgericht in 2004 door Dj / promotor Ronald Linger (Dj Mulat) en Vj / grafisch vormgever George Dechev om creatief talent een podium te bieden: LFTFLD magazine. Op 14 februari 2004 werd het eerste nummer gepresenteerd dat meteen werd opgepikt door creatief en kunstzinnig Amsterdam. Doordat de inhoud van LFTFLD gecreëerd wordt door voornamelijk Amsterdamse fotografen, kunstenaars en vormgevers ontstond er meteen een cultureel platform in de underground, los van gemeentelijke bemoeienis en subsidies.

Die onafhankelijkheid en vrijheid van inhoud maakt LFTFLD tot een bindend element in de Amsterdamse scène van creatievelingen en feestgangers. Daarvoor kreeg LFTFLD al in het eerste jaar van haar bestaan de Nachtcultuurprijs uitgereikt door het toenmalige nachtburgemeesterscollectief de Nachtwacht.

Ondertussen is LFTFLD alweer aan haar tweeëntwintigste nummer toe en is het uitgegroeid tot een begrip. Naast regionale bijdragen ontvangt het magazine tegenwoordig ook input van buiten Amsterdam, zelfs van (ver) buiten Nederland. De insteek is echter nauwelijks veranderd: een gratis blad met hoge kwaliteit, dat aan kunstenaars, eigenzinnige platenlabels en spannende partyorganisatoren ruimte biedt om hun werk te laten zien.

Naast het magazine geeft LFTFLD feesten (o.a. in de Sugar Factory en het Café Pakhuis Wilhelmina) waar naast vernieuwende muziek ook veel aandacht en ruimte wordt gegeven aan audiovisuele kunst en mode. Die uitgebreide benadering van wat (nacht-)cultuur in zou moeten houden kwam ook terug in de reeks televisieprogramma’s die LFTFLD maakte voor de lokale omroep. Een soortgelijk statement maakt het collectief ook met haar betrokkenheid bij de organisatie van ‘Het Bladenbal’. Het alternatief op het Boekenbal en het Bal der Geweigerden wordt georganiseerd door de "New Beatnix Generation", een samenwerkingsverband van een aantal onafhankelijke bladenmakers. Het Bladenbal wordt in kunstenaarssociëteit De Kring gehouden.

\\

As a collective we aim to promote Amsterdam cultural (night)life by publishing a montly magazine (LFTFLD Magazine), organizing events and parties on a regular base and broadcasting a local television programme called LFTFLD TV. With these means we focus on the more 'leftfieldish' artists, organisations or initiatives of Amsterdam. For this we were rewarded with (translated) the Amsterdam Night Culture Award, an award initiated by Amsterdam Dance Event and the 'Nachtwacht' (which is the official collective of Amsterdam Night Mayors).

\\

Het LFTFLD collectief:

Ronald Linger
Claudia Kool
George Dechev
Dennis van Doorn 
SOMETHING TO SAY?

Keep sending response or contributions for the magazine to LFTFLD@GMAIL.COM

Please review our specifications before sending in your artwork!!!

>> specifications